Wat is een ERP systeem?
Gepubliceerd op: 12/04/2023
Gepubliceerd in: het nieuwsoverzicht
ERP software

Je hoort en leest overal van ERP software, maar wat is het nu eigenlijk?

ERP, of Enterprise Resource Planning, is een softwaresysteem dat bedrijven gebruiken om dagelijkse processen te beheren zoals inkoop, verkoop, claimbeheer, voorraadbeheer, ompak en facturatie. ERP software helpt bij het coördineren van de bedrijfsprocessen in de hele onderneming.

Wat zijn de voordelen van een ERP software voor een bedrijf in de AGF-sector?

Verbeterde voorraadbeheer
ERP-software helpt bij het beheer van producten, zodat bedrijven hun voorraad meer inzichtelijk hebben en productieprocessen beter kunnen aanpassen aan de vraag.

Betere communicatie en databeheer
Met behulp van een ERP-systeem kunnen afdelingen van een bedrijf beter communiceren en informatie uitwisselen, wat zorgt voor een betere samenwerking binnen het bedrijf. Door een gecentraliseerde database voor alle bedrijfsinformatie, is informatie vanaf elke locatie beschikbaar en kan vanaf overal beheerd worden.

Geautomatiseerde processen
Standaard taken kunnen worden geautomatiseerd door een ERP-systeem.

Betere besluitvorming
Via een ERP-software heeft een bedrijf beter inzicht in data en analyses en kan hiermee gemakkelijker beslissingen nemen. Het kan helpen de vraag naar bepaalde producten te voorspellen en de bedrijfsstrategie aan te passen aan veranderende marktomstandigheden. In Profix kan je via onze eigen dashboards alle informatie overzichtelijk inzien, denk hierbij aan marges, resultaten en KPI’s .

“In Profix kan je via onze eigen dashboards alle informatie overzichtelijk inzien, denk hierbij aan marges, resultaten en KPI’s.”

Verbeterde traceerbaarheid
Met ERP-software kunnen bedrijven in de AGF de herkomst en kwaliteit van hun producten beter volgen, waardoor ze gemakkelijker kunnen voldoen aan de voedselveiligheidsvoorschriften en klanteisen.

Verhoogde klanttevredenheid
Met een ERP-systeem kan een bedrijf de klantenservice verbeteren door snellere leveringen, betere communicatie en nauwkeurigere facturatie.

Regels en industriestandaarden
Tot slot helpt ERP-software bedrijven in de AGF-sector om te voldoen aan regelgeving en industriestandaarden. Zo zijn IFS-, BRC- en FAVV-certificaten makkelijker te verkrijgen. Checklists op producttype, temperatuur, verpakking, gewicht, etc. kunnen goed worden afgehandeld.

Wil je vrijblijvend de mogelijkheden voor je bedrijf bespreken? Wij helpen je graag met het beantwoorden van al je vragen.

Onze oplossingen

Import & Export

01

Ontdek oplossingen

Groothandel

02

Ontdek oplossingen

Veldgewassen

03

Ontdek oplossingen

PROFIX AGF all-in-one softwareoplossing

PROFIX AGF Software biedt een zeer uitgebreide en allesomvattende softwareoplossing voor bedrijven binnen de AGF sector. Vraag meteen een demo aan!

Vraag nu een demo aan!