Achter de schermen bij Profix AGF Software
Gepubliceerd op: 08/09/2023
Gepubliceerd in: het nieuwsoverzicht
ERP consultants

Achter de Schermen bij Profix AGF Software

Profix AGF Software, gespecialiseerd in ERP-oplossingen voor de AGF-sector, heeft gedurende de jaren een flinke groei doorgemaakt. Ik ging in gesprek met Martin en Jeroen, twee ervaren ERP-consultants bij Profix, om te praten over hun reis van de afgelopen 15 jaar en hun inzichten in de branche

Beginjaren bij Profix
Martin en Jeroen hebben elk hun eigen pad bewandeld naar hun huidige rol als ERP-consultants bij Profix AGF Software. Na zijn IT-opleiding en wat ervaring op het gebied van hardware, ontdekte Martin zijn passie voor software en maakte hij de overstap naar Profix. Jeroen volgde een vergelijkbaar pad, waarbij hij na zijn Meao-informatica stage bleef werken bij zijn stagebedrijf en later zijn deeltijd opleiding in bedrijfskundige informatica afrondde voordat hij de sprong maakte naar Profix.

Motivatie en groei
Wat heeft Martin en Jeroen gedurende 15 jaar bij Profix gemotiveerd om te blijven en te groeien binnen het bedrijf? Martin benadrukte de kans om betrokken te zijn geweest bij de ontwikkeling van het nieuwe systeem en maatwerk te leveren. Dit bood hen de mogelijkheid om voortdurend te ontwikkelen en bij te dragen aan de verbetering van het programma. Jeroen voegde eraan toe dat het uitdagende proces van het opbouwen van een nieuw pakket en de impact die zij als team op Profix hadden, hem ook motiveerde. Ze benadrukten ook het belang van klantcontacten, samenwerkingen en relaties met collega’s.

Het betreden van de AGF-Sector
Hoewel hun interesse in eerste instantie niet specifiek gericht was op de AGF-sector, leerden Martin en Jeroen de processen in deze branche goed kennen. Ze waardeerden de dynamiek, de constante druk en de niche-aard van de sector.

“Het is hierdoor ook wel een beetje, ons kent ons, dus je komt iedereen altijd overal weer tegen.”- Jeroen

Een blik op de werkweek
Een typische week voor Martin en Jeroen als ERP-consultants bij Profix omvat lopende projecten, implementaties van nieuwe klanten, ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten, testen en klantenondersteuning. Ze werken veel aan Business Intelligence (BI) -projecten, waarbij ze dashboards ontwikkelen om klanten te helpen hun bedrijf efficiënter aan te sturen. Daarnaast is het koppelen van systemen aan elkaar aan de orde van de dag.

“In samenwerking met klanten bespreken we welke informatie ze nodig hebben en denken we na over de meest eenvoudige manier om dit visueel te presenteren. Dat zijn leuke projecten om mee bezig te zijn en om mee te denken met de klant over hoe ze hun bedrijf makkelijker kunnen aansturen. De diversiteit van dit werk maakt het interessant, omdat je met veel verschillende zaken bezig bent. Bij Profix hebben we vrijheid om onze dagen in te delen, maar wel met de verantwoordelijkheid om tijdig resultaten te leveren.” – Jeroen

Uitdagende projecten
Martin en Jeroen delen uitdagende projecten, waaronder de implementatie van het nieuwe systeem en het omgaan met technische uitdagingen. Deze ervaringen hebben hen geleerd hoe om te gaan met klanten, hoe projecten aan te pakken en hoe te groeien als professionals.

“Een project an sich is eigenlijk wel de ontwikkeling van het nieuwe systeem. Hier konden we meedenken in het overnemen van goede functionaliteiten uit het vorig systeem en functionaliteiten die we nog niet hadden, ontwikkelen op basis van de ervaringen die we afgelopen jaren hadden opgedaan. Uiteraard waren er de nodige uitdagingen, aangezien de onderliggende techniek anders was, maar het heeft ons zeker naar een volgend level gebracht. – Martin

Kijk op de toekomst
Wat zien Martin en Jeroen in de toekomst voor Profix en de ERP-branche? Ze zijn optimistisch over de groeikansen en ontwikkeling van Profix. Ze zien de mogelijkheid om meer klantgericht te zijn en nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen om aan de veranderende behoeften van klanten te voldoen.

“Persoonlijk zie ik met Profix vol vertrouwen een positieve en veelbelovende toekomst tegemoet. We zijn hard aan het werk om zaken intern nog efficiënter en meer gestandaardiseerd te maken, en ook om meer klantgericht te zijn. We zijn actief bezig met sales en marketing, wat zijn vruchten afwerpt” – Martin

Ze bespraken ook de uitdagingen van de markt, zoals veranderingen in de AGF-sector en de vraag naar meer geautomatiseerde processen.

“In de komende 10 jaar zie ik veel groeikansen en uitbreiding van functionaliteiten. Aan de andere kant zijn er ook nog wat uitdagingen, want de markt beweegt door. Enerzijds hebben we natuurlijk de veranderingen in het klimaat. Dat heeft direct effect op alle producten van onze klanten. Anderzijds heb je de hoge energiekosten van de afgelopen tijd en wordt transport steeds duurder. Dat zijn vooral uitdagingen voor onze klanten, maar indirect kunnen er voor ons ook de nodige uitdagingen hierdoor ontstaan. Daarom is het van belang om zodanig te blijven ontwikkelen, dat de klant hier zo efficiënt mogelijk mee om kan gaan en wij op die manier interessant genoeg blijven om ze te mogen bedienen.” – Jeroen

Hoe Profix zich onderscheidt in de ERP-branche
Martin en Jeroen geven aan dat Profix zich met name onderscheidt door de korte lijntjes, waardoor directe bereikbaarheid mogelijk is. Ook de ervaring in de AGF-sector en de flexibiliteit van het systeem maken Profix erg sterk.

Een groot voordeel is de flexibiliteit in het inrichten van de front-end van de software. Consultants kunnen per scherm bepalen wat, wanneer en onder welke voorwaarden wordt getoond, zonder ontwikkelaars. Dit, samen met de nieuwste technologieën, maakt koppelingen met externe pakketten en app-gebruik gemakkelijker. De stabiele SQL-database aan de achterkant is ook waardevol.” – Jeroen

“We hebben al meerdere projecten gedaan waarbij we al vóór het tekenen van het contract iets ontwikkelen. We laten zien dat we een specifiek proces kunnen aanpakken. We verwachten niet dat klanten zich volledig vastleggen voordat we actie ondernemen, zoals bij concurrenten soms gebeurt.” – Martin

Advies voor toekomstige ERP-Consultants
Voor degenen die overwegen om in de ERP-branche te werken of bij Profix te solliciteren, raden Martin en Jeroen aan om affiniteit te hebben met IT en procesmatig kunnen denken. Ze benadrukken de informele werksfeer, de mogelijkheid om te groeien en een impact te hebben op het bedrijf, en het belang van communicatieve vaardigheden en flexibiliteit.

In de schaduw van hun jarenlange ervaring als ERP-consultants bij Profix AGF Software, vertelden Martin en Jeroen een verhaal van groei, uitdagingen en succes. Hun bijdragen hebben niet alleen Profix geholpen om te evolueren, maar ook om waardevolle inzichten te delen over de ERP-branche en de dynamische AGF-sector.

Onze oplossingen

Import & Export

01

Ontdek oplossingen

Groothandel

02

Ontdek oplossingen

Veldgewassen

03

Ontdek oplossingen

PROFIX AGF all-in-one softwareoplossing

PROFIX AGF Software biedt een zeer uitgebreide en allesomvattende softwareoplossing voor bedrijven binnen de AGF sector. Vraag meteen een demo aan!
Vraag nu een demo aan!