Wat is een BI-applicatie?
Gepubliceerd op: 23/05/2023
Gepubliceerd in: het nieuwsoverzicht
Profix BI applicatie dasboard

Wat is een BI-applicatie en waar gebruik je het voor?

Graag meer inzicht in marges, resultaten en KPI’s door middel van overzichtelijke analyses en dashboards? Een ERP software BI-applicatie helpt hierbij. In deze blog leggen we uit wat een BI-applicatie precies is en wat je er mee kan.

Een BI-applicatie (Business Intelligence applicatie) is een softwareprogramma dat wordt gebruikt om meer inzicht te krijgen in de marges, resultaten en KPI’s van een bedrijf. Je kan dit vergelijken met Microsoft Power BI.

“meer inzicht krijgen in de marges, resultaten en KPI’s van een bedrijf”

Een BI-applicatie kan verschillende functies hebben, zoals het verzamelen van gegevens uit verschillende bronnen in de ERP software (zoals databases, spreadsheets, enz.), het transformeren van de gegevens in bruikbare informatie, het maken van rapporten en dashboards, en het uitvoeren van analyses om trends en patronen te identificeren. Dit kan helpen bij het nemen van beslissingen en zorgt voor verbeterde gegevensbeheer en efficiëntie.

“Dit kan helpen bij het nemen van beslissingen en zorgt voor verbeterde gegevensbeheer en efficiëntie.”

Met Profix ERP Software heb je toegang tot onze eigen BI-applicatie waarmee we gerichte rapportages bouwen voor onze klanten. Doordat wij onze eigen datastructuur zeer goed beheersen en onderliggend alle data aan elkaar gekoppeld is, is dit een grote toegevoegde waarde.

Wil je meer weten over onze BI-applicatie? Neem dan contact met ons op.

Onze oplossingen

Import & Export

01

Ontdek oplossingen

Groothandel

02

Ontdek oplossingen

Veldgewassen

03

Ontdek oplossingen

PROFIX AGF all-in-one softwareoplossing

PROFIX AGF Software biedt een zeer uitgebreide en allesomvattende softwareoplossing voor bedrijven binnen de AGF sector. Vraag meteen een demo aan!

Vraag nu een demo aan!